BOŻE NARODZENIE W JASTARNI

WIGILIA
KOLACJA WIGILIJNA
 
Dania w formie bufetu
 
Dania na gorąco
Barszcz czerwony na własnym zakwasie z uszkami
Pierogi z kapustą i grzybami z olejem lnianym
Karp królewski smażony w maśle
Sandacz z patelni w towarzystwie borowików
 
Na zimno​
Dorsz po grecku
Łosoś w galarecie z domowym majonezem, jajkiem przepiórczym i kawiorem
Ryby wędzone z własnej wędzarni w aromacie dębiny i olszyny
Carpaccio z halibuta w aromacie limonki,  pomarańcza, rozmarynu i kory cynamonowej
Śledź matias na pumperniklu w towarzystwie zielonego jabłka i crème fraîche
Pstrąg faszerowany szpinakiem i szyjkami rakowymi
Terrina jarzynowa z jajkiem i kawiorem
Babeczki z ciasta francuskiego z pastą z ryb morskich w aromacie pomidorów i ziół
Sałatka jarzynowa
Pieczywo, masło
 
Kompot z suszu
 
Bufet ze słodkościami
Ciasta domowe, świąteczne wypieki
 
Napoje w formie bufetu
Kawa, herbata, woda z cytryną, napoje owocowe niegazowane
 
 
I DZIEŃ ŚWIĄT
 
UROCZYSTY ŚWIĄTECZNY OBIAD
(serwowany)
 
Przystawka
Tatar wołowy z majonezem truflowym i oliwą z trybuli w towarzystwie marynat
 
Zupa
Cappuccino borowikowe z paluchem z ciasta francuskiego
 
Danie główne
Pierś z gęsi po staropolsku w sosie własnym na modrej kapuście z ziemniakami z pieca
Dla wegetarian​
Carpaccio z cukinii z vinaigrette ziołowym w towarzystwie czerwonej cebuli i smażonego tofu
Capuccino borowikowe z paluchem z ciasta francuskiego
Risotto z pieczonym pomidorem
 
Deser
Bufet słodkości, świąteczne wypieki
 
Napoje w formie bufetu
Herbata, woda z cytryną, napoje owocowe niegazowane
 
 
Obiad świąteczny, menu dla dzieci do lat 7 
 
Zupa
Rosołek z domowym makaronem 

Danie główne
Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym z ziemiankami z wody i buraczkami
 
Deser
Gałka loda z bitą śmietaną 

Napoje w formie bufetu
Herbata, woda z cytryną, napoje owocowe niegazowane
 
 
ŚWIĄTECZNA KOLACJA
 
Dania w formie bufetu – dania ciepłe i zimne
 
Na ciepło
Gulaszowa zupa węgierska (aromatyczna wołowina w towarzystwie papryki wędzonej
Wolno pieczony udziec wieprzowy w sosie własnym
Łosoś pacyficzny z masłem ziołowym
Papryka faszerowana warzywami i kuskusem
Ziemniaki pieczone w aromacie rozmarynu
 
Na zimno
Deska wyrobów własnych w tym: karczek pieczony, schab ze śliwką w galarecie, pasztet z foremki, smalec, ogórek kiszony
Deska serów
Tortilla z kurczakiem i warzywami
Tortilla z włoską szynką i mozzarellą
Tortilla z twarożkiem i łososiem wędzony,
Sałatka z pomidorów z oliwkami, fetą i rukolą
Sałatka z pieczonymi ziemniakami, cieciorką, sałatą rzymską, suszonym pomidorem, kaparami, tuńczykiem w towarzystwie sosu remoulade
Dip
Bufet sałatkowy
Pieczywo, masło

Bufet ze słodkościami
Ciasta domowe, świąteczne wypieki
 
Napoje w formie bufetu

Herbata, woda z cytryną, napoje owocowe niegazowane