WIGILIA
KOLACJA WIGILIJNA
Dania w formie bufetu
Dania na gorąco
Barszcz czerwony na własnym zakwasie z uszkami
Pierogi z kapustą i grzybami z olejem lnianym
Karp królewski smażony w maśle
Sandacz z patelni w towarzystwie borowików
Na zimno
Dorsz po grecku
Łosoś w galarecie z domowym majonezem, jajkiem przepiórczym i kawiorem
Ryby wędzone z własnej wędzarni w aromacie dębiny i olszyny
Carpaccio z halibuta w aromacie limonki, pomarańcza, rozmarynu i kory cynamonowej
Śledź matias na pumperniklu w towarzystwie zielonego jabłka i crème fraîche
Pstrąg faszerowany szpinakiem i szyjkami rakowymi
Terrina jarzynowa z jajkiem i kawiorem
Babeczki z ciasta francuskiego z pastą z ryb morskich w aromacie pomidorów i ziół
Sałatka jarzynowa
Pieczywo, masło
Kompot z suszu
Bufet ze słodkościami
Ciasta domowe, świąteczne wypieki
Napoje w formie bufetu
Kawa, herbata, woda z cytryną, napoje owocowe niegazowane
Kawa, herbata, woda z cytryną, napoje owocowe niegazowane
I DZIEŃ ŚWIĄT
UROCZYSTY ŚWIĄTECZNY OBIAD
(serwowany)
Przystawka
Tatar wołowy z majonezem truflowym i oliwą z trybuli w towarzystwie marynat
Zupa
Cappuccino borowikowe z paluchem z ciasta francuskiego
Danie główne
Pierś z gęsi po staropolsku w sosie własnym na modrej kapuście z ziemniakami z pieca
Dla wegetarian
Carpaccio z cukinii z vinaigrette ziołowym w towarzystwie czerwonej cebuli i smażonego tofu
Capuccino borowikowe z paluchem z ciasta francuskiego
Capuccino borowikowe z paluchem z ciasta francuskiego
Risotto z pieczonym pomidorem
Deser
Bufet słodkości, świąteczne wypieki
Napoje w formie bufetu
Herbata, woda z cytryną, napoje owocowe niegazowane
Obiad świąteczny, menu dla dzieci do lat 7
Zupa
Rosołek z domowym makaronem
Rosołek z domowym makaronem
Danie główne
Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym z ziemiankami z wody i buraczkami
Deser
Gałka loda z bitą śmietaną
Napoje w formie bufetu
Napoje w formie bufetu
Herbata, woda z cytryną, napoje owocowe niegazowane
ŚWIĄTECZNA KOLACJA
Dania w formie bufetu – dania ciepłe i zimne
Na ciepło
Gulaszowa zupa węgierska (aromatyczna wołowina w towarzystwie papryki wędzonej
Wolno pieczony udziec wieprzowy w sosie własnym
Łosoś pacyficzny z masłem ziołowym
Papryka faszerowana warzywami i kuskusem
Ziemniaki pieczone w aromacie rozmarynu
Na zimno
Deska wyrobów własnych w tym: karczek pieczony, schab ze śliwką w galarecie, pasztet z foremki, smalec, ogórek kiszony
Deska serów
Tortilla z kurczakiem i warzywami
Tortilla z włoską szynką i mozzarellą
Tortilla z twarożkiem i łososiem wędzony,
Sałatka z pomidorów z oliwkami, fetą i rukolą
Sałatka z pieczonymi ziemniakami, cieciorką, sałatą rzymską, suszonym pomidorem, kaparami, tuńczykiem w towarzystwie sosu remoulade
Dip
Bufet sałatkowy
Pieczywo, masło
Bufet ze słodkościami
Ciasta domowe, świąteczne wypieki
Napoje w formie bufetu
Herbata, woda z cytryną, napoje owocowe niegazowane
Herbata, woda z cytryną, napoje owocowe niegazowane



